ENCZSK
11/07/2018

SGEF podpořil organizace LECCOS a Modrý hroch

Výlety dětí rozvíjející mezigenerační soužití a děti s těžkým úrazem – to jsou oblasti, kam směřovala pomoc společnosti SGEF a jejích zaměstnanců.

Výlety dětí i pro seniory
SGEF společně s Nadací Jistota Komerční banky přispěl částkou 200 000 Kč na aktivity, jejichž cílem je mezigenerační soužití a aktivizace seniorů z Domova pro seniory Anna v Českém Brodě. Děti a mladí lidé sdružení v organizaci LECCOS docházejí do Anny pravidelně, hrají se seniory hry a povídají si. Mnozí z obyvatel domova touží jít na výlet, na houby, nebo se vrátit do míst svého dětství, ale pro různá zdravotní omezení to není možné. Proto děti v LECCOS natáčejí své výlety i „Filmy na přání“, které pak promítají jako součást pravidelných setkání. Videa následně zůstávají v držení Domova jako dokument i obrazová kulisa pro jízdu na rotopedu či chůzi na pásu.

Těžké úrazy dětí nám nejsou jedno
Organizace Modrý hroch se zaměřuje na pomoc dětem s těžkými úrazy, protože právě ty jsou nejčastější příčinou úmrtí ve věkové skupině 0-25 let. Nadační fond například pomáhá jednotlivým dětem po odchodu z nemocnice, přispívá na rehabilitace, pořizuje přístroje urychlující léčbu nebo zpříjemňuje nemocniční prostředí. Zaměstnanci SGEFu měli během firemní akce na Brněnské přehradě příležitost zakoupit si speciální „hroší“ výrobky a obrázky, které speciálně pro ně namalovali pacienti hospitalizovaní na dětském oddělení Fakultní nemocnice Brno. O vše byl velký zájem, získaná částka nakonec překročila 18 000 Kč, což všechny mile překvapilo.